Неділя, 20 Липня, 2025

Війна

Новини Тернопіль

“Реальна отрута, а не риба”: в українських магазинах продовжують продавати рибу, що здатна знищити здоров’я

"Реальна отрута, а не риба": в українських магазинах  продовжують продавати рибу, що здатна знищити здоров'я

У магазинах багато видів риби — заморожена, копчена, солона. Але не вся риба корисна для здоров’я. Особливо варто звернути увагу на тиляпію.

Чому тиляпія шкідлива?

Як інформує “РадіоТрек”, Тиляпія — одна з найдешевших риб на ринку, саме тому її часто використовують у ресторанах швидкого харчування, кулінаріях та навіть дитячих стравах. Але у гонитві за прибутком виробники нехтують якістю.

Але: Її вирощують тиляпію в Китаї та В’єтнамі — у стоячих водоймах зі стічною водою. В таких умовах тиляпія накопичує токсини, важкі метали та шкідливі бактерії. Годують антибіотиками, щоб риба не хворіла.

Ці речовини потім потрапляють у наш організм.

У тиляпії багато “поганих” жирів (омега-6), які можуть викликати запалення, проблеми з серцем і навіть рак.

Яку рибу краще обирати?

Хек — легка, безпечна, без шкідливих речовин. Скумбрія — багата на корисні омега-3 жири, але купуйте лише перевірену. Місцева прісноводна риба: судак, щука, карась — вирощені в Україні, зазвичай безпечніші за імпортну рибу.

Інше в категорії

Завантажити ще Завантаження...No more posts.