
Відомий на Тернопільщині священник Олексій Філюк поділився рецептом “толкового” сирника. Він приготував його на день народження свого сина. Рецепт і спосіб приготування читайте далі.
Печу для синочка на день народження сирника, бо тої магазинної хімії не дуже хочеться,- пише Олексій Філюк.
Рецепт толкового сирника
- 450 г борошна,
- 3 ст. л. какао,
- 3 яйця,
- 200 г цукру
- 250 г маргарину,
- 2 ч. л. .розпушувача
Для сирної начинки
- 1 кг кисломолочного сиру,
- 100 г масла
- 5 яєць,200 г цукру,
- 2 ст. л. манки,
- 0,5 ст. л. крохмалю,
- за бажанням ванільний цукор.
Крок 1
Готуємо тісто. Змішуємо борошно, какао, цукор та розпушувач. Перемішуємо. Додаємо яйця та розтоплений маргарин (НЕ ГАРЯЧИЙ). Замішуємо тісто та ділимо на дві частини. Ставимо в морозильну камеру на 1 год.
Готуємо начинку. Калапуцяємо в каструлі всі інгредієнти.
Крок 2
Форму змащуємо маслом. Натираємо на велику терку один кусок тіста, або просто зробіть тісто з бортиками. Трошки розрівняти та викладаємо начинки. Зверху натираємо другий кусок.
Випікаємо в розігрітій духовці на 180°С приблизно 1 годину.














































































