Війна

З’явилися супутникові знімки пошкодженої газовимірювальної станції “Суджа” у Курській області — Радіо Свобода

Супутникові знімки пошкодженої газовимірювальної станції “Суджа” у Курській області РФ, через яку йде газ до ЄС, отримала Planet Labs. Скрін відео, оприлюдненого Радіо Свобода

Супутникові знімки пошкодженої газовимірювальної станції “Суджа” у Курській області РФ, через яку йде газ до ЄС, отримала Planet Labs.

Відповідні фото опублікувала російська служба Радіо Свобода.

Як відзначає Радіо Свобода, на зображеннях видно зруйновані адмінприміщення станції та майданчик, на якому встановлене вимірювальне обладнання.

Якщо проаналізувати фотографії, то можна помітити, що частина пошкоджень з'явилася між 9 і 10 серпня, а частина — між 10 і 11 серпня. На фото за 11 серпня видно, що практично повністю зруйновано одну з адміністративних будівель станції, а також один із майданчиків, на якому встановлено вимірювальне обладнання.

При цьому вранці в понеділок “Газпром” стверджував, що продовжує прокачування газу через ГВС "Суджа" в Європу у звичайному обсязі, відзначає Радіо Свобода.

Оператор газотранспортної системи України підтвердив Суспільному, що транспортування газу європейським замовникам відбувається в штатному режимі.

Інше в категорії