Війна

Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів шести держав

Президент України Володимир Зеленський. ОПУ

Президент Володимир Зеленський 25 жовтня прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів шести країн в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Йдеться про нових диппредставників з Фінляндії – Тар’ї Орвоккі Фернандес, Бразилії – Рафаеля де Мелло Відала, Ірландії – Джонатана Конлона, Чорногорії – Борянки Симічевич, Литви – Інги Станітє-Толочкєнє та Ісландії – Фрідріка Йонссона.

Ключова тема розмови Зеленського з послом Фінляндії – пріоритетні потреби на полі бою. Також президент відзначив 25 оборонних пакетів, які держава надала Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Під час розмови з послом Бразилії Зеленський наголосив на тому, що Україна як ніхто зацікавлена у відновленні справедливого й тривалого миру та відкрита до обговорення "формули миру" на різних міжнародних майданчиках, у різних форматах. Він зазначив, що сподівається на продовження конструктивного діалогу з Бразилією.

"Сподіваюся, що обидві наші країни можуть разом покращити життя наших народів, особливо під час цієї війни. Я вважаю, що нам треба якомога більше спілкуватися та слухати одне одного", – сказав він.

Під час розмови з послом Ірландії глава держави запросив країну взяти участь у третьому саміті ініціативи Grain from Ukraine, який відбудеться в листопаді цьогоріч.

Основні теми обговорення з послом Чорногорії – підготовка змісту двосторонньої угоди та подальші контакти на найвищому рівні.

Під час зустрічі з Послом Литви Володимир Зеленський відзначив адвокацію з боку країни шляху України до повноправного членства в ЄС і НАТО.

"Із самого початку агресії народ Литви з нами. Ви – перша країна, яка надала нам "стінгери" та іншу військову й гуманітарну підтримку. Це дуже важливо", – наголосив він.

Серед головних тем розмови з послом Ісландії – підтримка євроатлантичної інтеграції України, "формули миру" та плану перемоги, а також майбутні контакти у двосторонньому та багатосторонньому форматах.

Інше в категорії