Війна

Українські лікарні отримали від Японії обладнання на понад $21 млн — МОЗ

Апарат МРТ. МОЗ

Українські медзаклади вже отримали від Японії дев’ять апаратів МРТ, один комп’ютерний томограф і два нейрохірургічні мікроскопи. Загальна вартість обладнання становить понад 21 мільйон доларів, а його передача відбулась у межах першого етапу грантової угоди між японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) та Україною.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ).

У відомстві розповіли, що під час передачі одного з апаратів МРТ для Інституту серця, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та Посол Японії Кунінорі Мацуда обговорили подальшу співпрацю.

"У рамках другої фази українські лікарні отримають 18 нейрохірургічних мікроскопів, з яких 8 вже працюють, а решта буде встановлена протягом тижня. Також лікарні отримають 20 автомобілів для первинної допомоги та 10 ендоскопів", — додали у МОЗ.

JICA — це урядове агентство Японії, відповідальне за надання міжнародної допомоги та співробітництва країнам, що розвиваються. Його місія полягає у сприянні сталому розвитку та безпеці людей шляхом надання технічної допомоги, грантів, кредитів та навчальних програм.

У березні 2023 року Японія погодилася виділити через агентство JICA 400 мільйонів доларів США на закупівлю обладнання та послуг, необхідних для відбудови української критичної інфраструктури.

Інше в категорії