Війна

У Румунії знайшли уламки російського дрона

Уламки ударного дрона “Shahed-136” на виставці “Докази злочинів” у Gare Europe перед Європейським парламентом у в Брюсселі, Бельгія, 7 березня 2024 року. Thierry Monasse/Getty Images

Румунські поліцейські 4 жовтня виявили на території країни уламки російського дрона, про що поінформували військових.

Про це повідомили у Міноборони Румунії.

Як розповіли у румунському оборонному відомстві, правоохоронці знайшли уламки БПЛА в районі Літцовського каналу, приблизно за кілометр від Георгіївського гирла, що в дельті річки Дунай.

"Команда фахівців Міноборони, румунської розвідувальної служби та МВС обшукала вказаний периметр, звідки були вилучені фрагменти безпілотника російського походження, які будуть проаналізовані відповідно до правових процедур", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони Румунії додали, що безпілотник виявили в позаміській зоні, й жодних елементів інфраструктури він не уразив.

Крім цього у відомстві атаки армії РФ проти українських цивільних об'єктів та інфраструктури, які є "невиправданими та суперечать міжнародному праву".

Це вже не перший випадок, коли російські дрони залітають у повітряний простір Румунії під час атак України. Зокрема, 9 вересня у румунському Міноборони підтверджували, що знаходили уламки "шахедів". 24 вересня у Румунії знову знайшли фрагменти російського дрона. 27 вересня повідомлялось, що під час нічної атаки Одещини, російський БПЛА, ймовірно, залетів у район кордону з Румунією, на Кілійському рукаві Дунаю.

Як повідомляли у Повітряних силах ЗСУ, вночі 4 жовтня Росія атакувала об’єкти критичної інфраструктури України 19 "шахедами", з яких українська ППО збила 9.

Інше в категорії