Війна

ТЦК анулюють корупційні відстрочки: нові деталі скандальних схем

ТЦК анулюють корупційні відстрочки: нові деталі скандальних схем

ТЦК почали скасовувати відстрочки від мобілізації, які були отримані через корупційні схеми. Якщо відстрочка або “білий квиток” були придбані за хабар, їх можуть анулювати після арешту організаторів.

Яскравий приклад — скасування відстрочок для 225 осіб, які скористалися “студентською схемою” в Ужгороді після затримання ректора університету. Також СБУ та Нацполіція викрили три корупційні схеми ухилення від мобілізації в Києві, Черкасах і на Закарпатті.

У Закарпатті затримали ректора та проректора університету, які зараховували ухилянтів без вступних іспитів для оформлення відстрочки. На Київщині викрили заступника директора коледжу, який оформляв студентів заднім числом, забезпечуючи їм відстрочку. У Черкасах трьох членів військово-лікарської комісії затримали за продаж фальшивих медичних довідок про непридатність до служби.

Усіх учасників цих схем підозрюють у зловживанні впливом і перешкоджанні законній діяльності ЗСУ, за що їм загрожує до 8 років ув’язнення.

Варто пам’ятати, що ТЦК лише виконують свої обов’язки. Якби росія не розпочала війну, повісток не було б. Єдиним ворогом України є росія, яка намагається знищити нашу країну. Наша армія готується до боїв ретельно, тоді як росіян кидають у бій без підготовки. Україна бореться за своє виживання.

Інше в категорії