ВійнаНовини Черкаси

Сутички у найбільшому православному храмі Черкас: розпочато кримінальне провадження

Сутички у найбільшому православному храмі Черкас: розпочато кримінальне провадження

Не встиг найбільший православний храм України перейти до ПЦУ, як одразу у ньому відбулися сутички вірян. Інцидент прокоментували у поліції.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Черкаської області, за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі було розпочато кримінальне провадження. Інцидент стався зранку 17 жовтня між вірянами. Відомості щодо події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кілька громадян отримали тілесні ушкодження.

Поліцейські, які прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.

Усі обставини події встановлюють слідчі Черкаського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Максимальне покарання, яке може загрожувати за санкцією статті — позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідчі дії тривають.

Інше в категорії