Війна

Росіяни за 2 роки 48 млн разів переглядали сайт проєкту “Хочу жить”

Речник проєкту “Хочу жить” Віталій Матвієнко та заступник командира легіону “Свобода Росії” з військово-цивільного співробітництва на брифінгу в Києві, 20 серпня 2024 року. Суспільне Новини/Анна Железняк

Речник проєкту Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить" Віталій Матвієнко сказав, що за два роки існування сайт ініціативи переглянули 48 млн разів з території Росії. Проведено більш як 300 успішних операцій.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з пресконференції.

За словами Матвієнка, за час роботи проєкту "Хочу жить" до штабу звернулися 40 тисяч людей, служби України провели 300 успішних операцій. Ще приблизно 1000 операцій зараз перебувають на стадії завершення.

"Хочу сказати, що такі операції є досить складними, до кожної операції наші спеціалісти готуються. (…) Сайт нашого проєкту відвідали понад 50 млн разів, з них приблизно 48 млн відвідувань — з території РФ", — додав речник.

Що відомо про проєкт "Хочу жить"

"Державний проєкт "Хочу жить" покликаний допомогти військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон українським Збройним Силам", — кажуть у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

18 вересня 2022 року в межах проєкту було також запущено Єдиний центр та цілодобову гарячу лінію прийому звернень від російських військових та їхніх родин.

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цілодобовими номерами:

  • +38 066 580 34 98;
  • +38 093 119 29 84.

Крім того, на базі проєкту діє чат-бот "Спаси себя", за допомогою якого можна залишити заявку на здачу в полон ЗСУ.

Інше в категорії