Війна

Росія обстріляла Сумщину, дрони атакували Москву та електростанцію РФ, допомога від Нідерландів: новини ранку 1 вересня

Нідерландські всюдиходи Viking. Х/Ruben Brekelmans

Росія обстріляла Сумщину — є загиблі та травмовані; безпілотники атакували російську столицю та Каширську електростанцію, Нідерланди передадуть Україні 28 всюдиходів Viking та Ізраїль заявив, що виявив кілька тіл заручників у Газі — Суспільне зібрало головні новини станом на ранок 1 вересня.

Російська атака на Суми

Ввечері 31 серпня армія РФ ракетами атакувала одну із громад Сумського району. В результаті вибуху пошкоджені вантажні зерновози, які мали б бути задіяні для збору та перевезення урожаю, повідомили в обласній військовій адміністрації (ОВА).

Внаслідок ракетного удару одна людина загинула та чотири людини — травмовані.

Мер Москви заявив про атаку безпілотників

Щонайменше девʼять безпілотників нібито намагалися атакувати російську столицю в ніч проти 1 вересня. За словами мера Москви Сергія Собяніна, дрони знищили на підльоті до міста. Про це він повідомив у своєму Telegram.

Перший безпілотник збили в міському окрузі Подольськ. Де збили другий дрон — Собянін не уточнив. Третій безпілотник нібито знищили у міському окрузі Ступіно. Четвертий збили над Одінцово, повідомив Собянін. Ще один дрон збитий у Ленінському міському окрузі на південь від Москви, додав він. У всіх випадках без руйнувань, пише мер Москви.

Близько сьомої ранку він заявив про збиття ще двох безпілотників у Раменському міському окрузі.

Про атаки українських дронів цієї ночі заявляє влада восьми російських регіонів, серед яких Тульська область, яка межує з Московською. Українська сторона ці повідомлення не коментує.

Контекст: востаннє Собянін повідомляв про атаку дронів 21 серпня. Міноборони Росії тоді звітувало про знищення 11 українських дронів, а мер російської столиці називав наліт безпілотників "однією з наймасштабніших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час" війни.

Інше в категорії