Війна

Роль стевії у спортивному харчуванні

Роль стевії у спортивному харчуванні

Натуральні підсолоджувачі стають дедалі популярнішими, зокрема серед тих, хто займається спортом. У спортивному харчуванні важливу роль відіграє не лише оптимальна кількість калорій, а й те, як певні продукти впливають на рівень глюкози в крові, витривалість і відновлення організму. Тому часто спортсмени вибирають стевію замість цукру завдяки її властивостям, як-от вміст антиоксидантів, нульова калорійність і 0 глікемічний індекс. У цьому матеріалі розповімо про ці та інші переваги цукрозамінника, а також чому варто купити стевію в українського виробника Green Leaf.

Стевія у спортивному харчуванні: властивості

Природний підсолоджувач, який отримують із листя однойменної рослини, має чимало переваг. Однією з них є нульова калорійність. Так, цукрозамінник взагалі не містить калорій, що важливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Також він не підвищує рівень глюкози в крові, що допомагає уникнути різких стрибків цукру. Для спортсменів, які постійно слідкують за своїм енергетичним балансом, це є великою перевагою.

Окрім того, стевія містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, що з’являються внаслідок інтенсивних фізичних навантажень. До того ж вона не призводить до карієсу, що робить її безпечною альтернативою цукру в спортивних напоях і перекусах. Ще одна важлива перевага підсолоджувача – термостабільність. Стевія не втрачає своїх властивостей навіть під дією високих температур, тому вона підходить для приготування різних страв.

Підсолоджувач часто міститься в напоях, протеїнових батончиках, сумішах та інших продуктах, які спортсмени додають до свого раціону, щоб смакувати без зайвих калорій і негативних наслідків для здоров’я.

Солодка Стевія від Green Leaf: якісний продукт на щодень

Green Leaf – український виробник корисних солодощів. У його асортименті представлена Солодка Стевія. Це високоякісний підсолоджувач, який ідеально підходить для щоденного вживання. Цукрозамінник не гірчить і не має посмаку. У наявності є стевія з різними смаками:

  • з корицею;
  • ванільна;
  • оригінальна.

Не знаєте, що вибрати, або ж хочеться все одразу? Тоді ви можете придбати набір підсолоджувачів за вигідною ціною.

Також в асортименті компанії є цукрозамінники Монк Фрут та Ерітрітол, топінги, суміші для випічки й морозива та суміш для приготування гарячого шоколаду. Для зручності Green Leaf пропонує комплекти. Наприклад, ви можете придбати набір топінгів, у якому є кокосова карамель, згущене молоко та шоколадний топінг. До речі, у складі цих продуктів замість шкідливого цукру – Солодка Стевія.

Вироби Green Leaf призначені для тих, хто дбає про своє здоров’я, фігуру та якість харчування. Продукти компанії – це 100% смачно, натурально та без цукру.

Інше в категорії