Війна

Пінка для обличчя: дія, рецептура, різні схеми нанесення

Пінка для обличчя: дія, рецептура, різні схеми нанесення

Пінка для обличчя – це косметичний засіб з ніжною текстурою, який призначений для очищення шкіри. Під дією води вона набуває повітряної консистенції та швидко справляється з видаленням забруднень і залишків декоративної косметики. Пінка для обличчя – це загальна назва для косметичних продуктів з різним призначенням. Засоби для гоління забезпечують необхідний рівень ковзання, пом’якшують жорстку щетину, захищають покриви від пошкоджень і надають їй приємного аромату.

У цій статті ми розповімо про особливості дії, склад і способи застосування очищувальної пінки для обличчя. Перейшовши за посиланням https://makeup.com.ua/ua/categorys/240501/ на сайт мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP ви можете замовити цей продукт з доставленням по Києву та Україні.

Основні переваги

  • зручна в застосуванні;
  • економно витрачається;
  • виконує очищення без тертя;
  • забезпечує покривам необхідний додатковий догляд;
  • відповідає потребам різних типів шкіри;
  • випускається в різних варіантах – спеціально для дітей і підлітків, з веганськими формулами, для вікових покривів.

Встановлюємо відповідність між типом шкіри та активними інгредієнтами у складі

При підборі пінки для обличчя враховуємо для якого типу шкіри вона призначена. Склад продукту визначає його властивості та можливості. Присутність у рецептурі гіалуронової кислоти, сорбітолу, сечовини, екстракту алое й морських водоростей забезпечує додаткове зволоження.

Для жирних покривів потрібні компоненти, які виконують матування, легке відлущування, регулюють роботу сальних залоз, знімають запалення, усувають чорні цятки. З цими завданнями справляються саліцилова кислота, ніацинамід, екстракти ромашки, чайного дерева, розмарину, календули, сполуки цинку. У разі підвищеної чутливості рекомендуються пінки зі скваланом, вітаміном Е, алантоїном, пантенолом. Для сухого епідермісу необхідні інгредієнти для додаткового живлення й відновлення захисного бар’єра.

Відповідальні за очищення та піноутворення

Зазирнувши в список інгредієнтів, нескладно переконатися, що перші позиції завжди займають поверхнево-активні речовини. Саме вони забезпечують необхідний рівень піноутворення, відповідають за очищення, а також спричиняють набухання рогового шару, чим збільшують проникність епідермісу для інших інгредієнтів.

Найактивніші з них – сульфати. Вони виконують інтенсивне очищення та добре справляються з видаленням поту й жирових відкладень. Більшою мірою підходять для жирного епідермісу, а у сухого та чутливого можуть викликати відчуття стягнутості. Щоб компенсувати цей недолік, виробники додають у рецептуру натуральні олії. Часто використовується гідрогенізована рицинова олія, олія кокоса, ланолін та інші поживні інгредієнти.

Щоб досягти певного балансу, виробники вводять у формули пінок для обличчя речовини, які мають очищувальні властивості різної інтенсивності, а також різний рівень піноутворення. Чимало позитивних відгуків заслужили засоби з поверхнево-активними речовинами м’якої дії. До них належать содіум кокоїл глутамат, кокамідопропілбетаїн, глюкозиди.

Способи нанесення

Стандартна схема:

  • змочіть шкіру;
  • видавіть невелику кількість піни та нанесіть її на обличчя;
  • з особливою ретельністю обробіть Т-зону;
  • змийте водою.

Для вмивання чутливої дерми замість водопровідної води краще використовувати термальну. Для виконання демакіяжу спочатку наносимо міцелярну воду, а потім видаляємо залишки декоративної косметики за допомогою пінки.

У Південній Кореї дуже популярна система очищення 4-2-4. Зазначимо, що подібний спосіб вперше застосували в Японії. У Кореї він активно використовується, рекламується та просувається як частина повсякденного догляду. Процедура займає не більше 10 хвилин і складається з таких етапів:

  • наносимо гідрофільну олію та протягом 4-х хвилин виконуємо масаж для розслаблення м’язів і нормалізації підшкірного кровообігу;
  • змиваємо засіб водою кімнатної температури й ретельно видаляємо вологу;
  • наносимо пінку на суху шкіру для посилення відлущувальної дії, виконуємо масаж протягом 2-х хвилин;
  • ще 4 хвилини використовуються для контрастного вмивання теплою та холодною водою.

Такий метод забезпечує ретельне видалення забруднень і декоративної косметики, надає покривам свіжості. З його допомогою також можна позбутися чорних цяток. 

Інше в категорії