Війна

Пекельна спека повертається: в цих областях України антициклон Gustav не залишить шансу на прохолоду

Пекельна спека повертається: в цих областях України антициклон Gustav не залишить шансу на прохолоду

Вихідні в Україні будуть дуже спекотними. І якщо в одній частині України спека буде ще терпимою, то в решті регіонів стовпчики термометрів знову рекордно зростуть

Найбільш сприятливими температурні показники будуть на Заході України, зокрема і на Прикарпатті, особливо у гірській місцевості. А от решті областей, особливо південним і східним доведеться скрутно. Відключення електроенергії можуть знову посилитися. 

Свій прогноз опублікувала відома синоптикиня Наталка Діденко.

Найбільше спекотна погода буде виснажувати південні і східні області України, один більш прохолодний день буде лише на Заході

“Субота та неділя очікуються в Україні спекотними. Максимальна температура повітря досягатиме +29+33 градусів, у південній частині до +33+36 градусів. Дещо свіжіше буде в суботу в західній частині, протягом дня +25+28 градусів, проте в неділю й там спека посилиться”, – написала жінка. 

За словами Наталки Діденко, на погоду України 27 та 28 липня вплине антициклон на ім’я “Gustav”, тому впродовж 27-28 липня домінуватиме скрізь суха сонячна погода.

Синоптик прогнозує, що в Києві в суботу та неділю буде сонячно, сухо, спекотно. Вдень температура повітря коливатиметься близько +30 градусів. У понеділок, 29 липня, буде відчутне зниження температури повітря.

На півдні та сході послаблення спеки почнеться аж у вівторок, 30 липня.

На початку наступного тижня в Україні очікується посилення вітру, місцями навіть до штормових поривів.

Наступна спроба спекотної погоди закріпитися в Україні за прогнозами синоптиків буде вже невдовзі – 4 серпня.

Інше в категорії