Війна

Не витримала болю: дружина безвісти зниклого військового ЗСУ вчинила самогубство

Не витримала болю: дружина безвісти зниклого військового ЗСУ вчинила самогубство

Війна в Україні руйнує долі і життя мільйонів родин. Не лише військові, іноді, не витримують болю і втрат, але і їхні сім’ї потребують особливої уваги, допомоги і підтримки. 

Стало відомо, що днями у сусідній Тернопільській області покінчила життя самогубством дружина зниклого безвісти військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомляє 0342.ua з посиланням на видання “Номер один”.

Зниклий безвісти чоловік, Володимир (прим.редакції – прізвище родини не вказуємо з етичних міркувань) 1972 року народження. Проживав у місті Борщів Тернопільської області. Він був працівником залізниці. Після оновлення даних в ТЦК і проходження ВЛК чоловіка мобілізували, тож він приєднався до лав ЗСУ. На жаль, кілька місяців тому він перестав виходити на зв’язок після виходу на бойове завдання. 

Дружина Андріана намагалася всіма силами з’ясувати долю чоловіка. Офіційно його загибель досі не підтверджена, хоча неофіційно жінка довідалася, що шансів на те, що її чоловік ще живий – майже немає. 

Жінка надзвичайно важко переживала втрату, ніхто з оточення не знайшов способу її підтримати таким чином, щоб вона змогла впоратися з болем. 7 серпня вона зробила фатальний крок – покінчила життя самогубством. 

Насправді, ця трагедія піднімає ряд надзвичайно важливих питань про психологічну підтримку родин військових, а особливо тих, чиї захисники загинули, зникли безвісти чи перебувають у полоні. Далеко не кожна людина може знайти в собі сили самотужки впоратися із втратою, як і не кожна має належну підтримку рідних чи друзів. 

Тому наразі перед нашим суспільством дуже гостро постає питання психологічної допомоги в обов’язковому порядку для всіх родин військовослужбовців. Дуже хочеться вірити, що центральна та місцева влада знайде для цього час, бажання і фінансування, бо від цього залежить майбутнє нашої держави. 

Інше в категорії