Війна

Жителів ще одного району Курської області РФ закликали евакуюватися

Околиця села Велике Жирово Курської області, що межує з Україною, 26 травня 2023 року. Getty Images/OLGA MALTSEVA/AFP

У Курській області Росії закликали до евакуації жителів ще одного району — Біловського. Про це заявив глава району Микола Волобуєв.

Відповідний заклик Волобуєв оприлюднив у Телеграм зранку 12 серпня.

"Ситуація дуже напружена. Хто може самостійно прибути в пункт збору в село Довгі Буди в сільраду або в населений пункт Бушмено Обоянського району. Будуть надані автобуси. Хто ще залишився на території — переконливе прохання покинути район", — повідомив він.

За день до заклику до евакуації, 11 серпня, Волобуєв записав відеозвернення з центральної площі слободи Біла — адміністративного центру Біловського району. У ньому чиновник закликав місцевих жителів не панікувати й охарактеризував ситуацію в районі як "напружену, але стабільну". Пр цьому він не відкидав можливості евакуації для жителей області.

У зведенні Міністерства оборони РФ за 11 серпня повідомлялося про "припинення спроби прориву ЗСУ в Біловський район Курської області".

Зранку у соцмережах з'явилося відео, на якому, як стверджується, селом Гір'я Біловського району проїхав БТР-4, який виробляють в Україні та який стоїть на озброєнні ЗСУ й Нацгвардії.

За даними МНС РФ, за попередню добу з прикордонних районів Курської області евакуювали понад 8 тисяч людей, передає "Дождь".

Інше в категорії