Війна

“Це брехня” — Кудрицький спростував “виплату 40 млн грн” після звільнення

Колишній голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький під час інтервʼю Суспільному, Київ, 15 вересня 2024 року. Суспільне Новини/Владислав Кравець

Колишній очільник Укренерго Володимир Кудрицький назвав брехливою інформацію про нібито виплату йому 40 млн гривень після звільнення з посади.

Про це Кудрицький розповів в інтервʼю Суспільному.

“Це брехня. Джерелом цієї історії про 40 млн є телеграм-канал "Труха". Він же поширював історії про мою зарплату у 2 млн грн, що теж — фейк, тому що моя зарплата була в пʼять разів нижчою”, — сказав Кудрицький.

Він додав, що його контракт, передбачав, що певні виплати відтерміновуються до його закінчення. Тобто при звільнені він отримав виплати, які були накопичені за попередні роки.

“Я дійсно отримав ці виплати, але це не було 40 мільйонів, нічого близького до 40 мільйонів. Ця сума в декілька разів менша”, — сказав ексголова Укренерго.

Кудрицький відзначив, що у тому ж телеграм-каналі був скріншот з протоколу Наглядової ради, де були розписані його виплати, згідно з контрактом.

“Дуже цікаво, де телеграм-канал “Труха” взяв цей протокол. Так, натякну, що протокол Наглядової Ради завжди надсилається в Міністерство енергетики України”, — сказав він.

Раніше у низці анонімних телеграм-каналів поширювали інформацію, що Кудрицький нібито отримав 40 млн грн виплат після звільнення. Про це також у премʼєра Дениса Шмигаля запитував 6 вересня нардеп Олексій Кучеренко під час години запитань до уряду.

Інше в категорії