Війна

Британія оголосила про нову допомогу для України на суму понад 600 млн фунтів стерлінгів

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі, Велика Британія, 9 жовтня 2023 року. Getty Images/Bloomberg/Anthony Devlin

Велика Британія виділяє Україні новий пакет допомоги на суму понад 600 млн фунтів стерлінгів (понад 780 млн доларів).

Про це повідомив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі під час візиту до Києва.

"Сполучене королівство оголошує про виділення щонайменше 242 млн фунтів стерлінгів на підтримку України перед обличчям безперервних російських атак, а також про виділення 484 млн доларів фінансової підтримки та постачання військового обладнання", — сказав він.

Зазначається, що 242 млн фунтів стерлінгів буде виділено впродовж 2024-2025 років для нагальних гуманітарних, енергетичних і стабілізаційних потреб, а також для підтримки реформ, відновлення та реконструкції.

Ще 484 млн доларів надійдуть у формі кредитних гарантій для кредитування Світового банку до кінця року, щоб зміцнити економічну стабільність України. Це підтримає життєво важливі державні послуги, включно з підтриманням роботи шкіл і лікарень, виплатою зарплат державним службовцям і фінансуванням пенсій.

"Підтримка Великою Британією України непохитна. Наші зобов'язання з підтримки на суму понад 600 млн фунтів стерлінгів є останнім внеском у нашу постійну підтримку України. Це надасть життєво важливу підтримку українцям, оскільки вони продовжують зазнавати нещадних атак Росії", — наголосив Леммі.

Інше в категорії