Війна

Близько 6 мільйонів чоловіків з України можуть отримати штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Близько 6 мільйонів чоловіків з України можуть отримати штраф від 17 до 25 тисяч гривень

В Україні щонайменше 6 млн чоловіків підпадають під штраф від 17 до 25 тисяч гривень за те, що не оновили свої дані в ТЦК, ЦНАПі чи додатку “Резерв+”.

Про це розповів перший заступник парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, депутат Верховної Ради від фракції “Голос” Андрій Осадчук.

“Я остаточної цифри не бачив, але мова йде про те, що оновились десь 4 мільйони 200. Десь такі цифри я чув станом на вчора-позавчора. При тому, що чоловіків, які підпадають під оновлення, їх близько 11 мільйонів 100 тисяч. Відповідно, нескладна арифметика говорить про те, що у нас мінімум мільйонів 6 людей підпадають під автоматичне притягнення до адміністративної відповідальності”, – розповів Андрій Осадчук в своєму коментарі “Українським новинам”. 

Таким чином, ТЦК досі не можуть заповнити повноцінно реєстр військовозобов’язаних українців.

Тепер же, чоловіки, які перебувають у розшук і ті, які не оновили свої дані, отримають штраф. 

Нагадаємо, про штраф від ТЦК можна буде дізнатися в “Дії”, як і про штрафи за порушення ПДР. 

Тим особам, які мали поважні причини, що заважали їм оновити свої дані, можуть скасувати штраф за умови оскарження штрафу в суді. 

Оновити свої дані в ЦНАПі військовозобов’язані могли лише до 16 липня включно, з 17 липня оновити дані можна тепер лише в ТЦК або у додатку “Резерв+”.

Інше в категорії