Війна

Атака на Київ, вибухи у Кривому Розі та МЗС Німеччини про далекобійні удари по Росії — головні новини ранку 30 вересня

Робота протиповітряної оборони. Facebook/Генштаб ЗСУ

Київ вночі зазнав атаки дронів; у Кривому Розі лунали вибухи; голова МЗС Німеччини підтримала використання Україною далекобійної зброї та Ізраїль вдарив по військових об’єктах хуситів у Ємені Суспільне підготувало головні новини ранку 30 вересня.

1. Київ вночі був атакований "шахедами"

У ніч на 30 вересня на Київ була здійснена повітряна атака, під час якої армія РФ використала ударні безпілотники, ймовірно типу "Shahed." БпЛА заходили на місто хвилями з різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад п'ять годин, проте всі дрони були знешкоджені силами ППО.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Попередньо повідомляється, що внаслідок атаки в місті немає руйнувань і постраждалих.

Контекст: Вночі у Києві та області лунали вибухи, працювали сили протиповітряної оборони.

2. У Кривому Розі вночі було чутно вибухи

У Кривому Розі на Дніпропетровщині було чутно звуки вибухів. Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Подробиці та офіційна інформація наразі уточнюються.

3. Анналена Бербок підтримала використання Україною далекобійної зброї

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україна повинна мати можливість використовувати далекобійну зброю для самооборони, зокрема для подолання мінних полів на сході країни.

Вона зазначила, що коаліція в Німеччині не може домовитися щодо постачання додаткових озброєнь, а канцлер Олаф Шольц має іншу позицію з цього питання.

Контекст: Лідери низки країн дозволяють бити озброєнням, яке вони передали на потреби ЗСУ, по території Росії: це Нідерланди, Латвія, Канада, Норвегія, Німеччина, Данія тощо. Італія — проти.

4. Ізраїль вдарив по військових об’єктах хуситів у Ємені

У неділю 29 вересня військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по військових об’єктах хуситів у Ємені. Відстань до цілей становила 1800 км від ізраїльської держави.

Про це йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Військові зазначають, що десятки літаків ВПС Ізраїлю (винищувачі, літаки-заправники та розвідувальні літаки) завдали ударів по військових об’єктах хуситів. Атаки були здійснені безпосередньо в районах Рас-Іса та Худайда в Ємені.

Контекст: 20 липня ізраїльські військові вдарили по нафтових об'єктах у Ємені.

Інше в категорії