Новини Житомир

Завдяки небайдужим громадянам екоінспекторам вдалося ліквідувати пожежу неподалік Високої Печі, не допустивши її поширення на лісовий масив

На телефон “гарячої лінії” ДЕІ Поліського округу 24 вересня 2024 року надійшло повідомлення про виникнення пожежі в лісовому масиві обабіч автомобільної дороги поблизу селища Висока Піч – горіла суха трава, і вогонь швидко перекидався на лісову підстилку та підлісок, що загрожувало виникненням лісової пожежі.

Співробітники Інспекції, які перебували в рейді, оперативно відреагували на звернення та прибули за вказаними координатами.

Порушників природоохоронного законодавства чи будь-яких інших причетних до події осіб на місці виявлено не було.

Спільними зусиллями співробітників Держекоінспекції та громадян, які проїжджали повз та зупинилися, аби допомогти, пожежу було локалізовано без втручання Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Екоінспектори вдячні людям, які у цій ситуації і інших, пов’язаних з виникненням осередків загорянь в екосистемах, продемонстрували небайдужість, витратили свій час і зусилля, аби зупинити пожежу і зберегти для більш важливих викликів ресурс ГУ ДСНС у Житомирській області, працівники якого у нинішній пожежонебезпечний період, за умов постійних загроз ракетно-бомбових ударів, працюють в особливо складних умовах.

Екоінспекція вкотре нагадує громадянам про відповідальність за провокування пожеж в екосистемах та закликає бути свідомими і в умовах воєнного стану не допомагати ворогу своїми безвідповідальними діями.

 

Джерело: Державна екологічна інспекція Поліського округу

Джерело

Інше в категорії