Новини Житомир

Екоінспектори відібрали на житомирській АЗС проби пального для перевірки його якості

Позапланову перевірку за зверненням споживача відповідної продукції щодо неналежної якості пального на АЗС Oil-X по вул. Івани Сльоти у Житомирі здійснили фахівці ДЕІ Поліського округу 26 серпня.

Фахівці відібрали проби для проведення досліджень щодо відповідності пального вимогам технічного регламенту, які вже надіслано на експертизу.

Такі позапланові перевірки відновлено у зв’язку зі змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 р. № 261 до Постанови КМУ № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Відбуваються позапланові перевірки протягом періоду воєнного стану, зокрема за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави. Наразі фахівцями Інспекції на території Житомирської та Рівненської областей проведено 5 таких позапланових перевірок якості пального. За їх підсумками прийнято рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення порушень законодавства у сфері ринкового нагляду та вжито адміністративно-господарських санкцій у вигляді штрафу.

Відео дня

 

 

Джерело

Інше в категорії