Новини Житомир

Ефективна співпраця Мінсоцполітики та Всесвітньої продовольчої програми ООН: 470 тисяч українських пенсіонерів вже отримали понад 2 мільярди гривень виплат

Підтримати пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій та мають низьку пенсію.

Такою є мета спільного проєкту Мінсоцполітики, Всесвітньої продовольчої програми ООН та Пенсійного Фонду України, який наразі успішно реалізується та продовжено до кінця року. 

“Понад 470 тисяч українських пенсіонерів вже отримали виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН на суму у понад 2 мільярди гривень. І ми дуже вдячні нашим партнерам за цю підтримку”, – зазначила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час зустрічі з делегацією ВПП ООН на чолі з регіональним директором Близького Сходу, Північної Африки і Східної Європи Корін Флейшер та новим директором ВПП ООН в Україні Річардом Рейганом. 

Учасники зустрічі обговорили проєкти подальшої співпраці. Оксана Жолнович підкреслила важливість модернізації соціальної сфери через цифрові рішення, що спрощують процеси надання допомоги. Зокрема, йшлося про подальший розвиток ЄІССС (Єдиної інформаційної системи соціальної сфери), що дозволяє більш ефективно надавати допомогу вразливим категоріям населення та тим, хто, через війну змушений був залишити власні домівки. 

Відео дня

 «Велика кількість людей в Україні мігрували декілька разів. Цифровізація даних, наприклад, про ВПО, у даному реєстрі допоможе нам бачити: де перебувають внутрішньо переміщені особи, розуміти їхні потреби й труднощі, швидко надавати необхідну підтримку у вигляді виплат чи соціальних послуг», — підкреслила Оксана Жолнович.  

Корін Флейшер своєю чергою зазначила, що ВПП ООН і надалі співпрацюватиме з Мінсоцполітики, аби підтримати найбільш незахищених українців. Партнери висловили готовність підтримати продовження виплат вразливим категоріям та цифровізацію соціальної сфери. 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Джерело

Інше в категорії