Новини Запоріжжя

Керівник Запорізької обласної прокуратури, який потрапив до списку тих, хто отримував підвищену пенсію, написав заяву на звільнення

Керівник Запорізької обласної прокуратури, який потрапив до списку тих, хто отримував підвищену пенсію, написав заяву на звільнення

П’ять керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад. Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України. 

Причиною таких заяв стало те, що всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

«Триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат», – повідомили в Генпрокуратурі. 

Зазначається, що Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України «Про прокуратуру», які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою.

«Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи», – повідомили в відомстві. 

Раніше 061 повідомив, очільник Запорізької обласної прокуратури потрапив в топ-10 прокурорів, що отримують найбільші пенсії. Рейтинг було складено на основі декларацій. 

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 сходинку в цьому рейтингу. Минулого року він отримав 433 713 грн пенсії. Почав отримувати її він ще у 2017 році, тобто у віці 40 років. В органах прокуратури він працює вже 26 років

На 20 місці опинився перший заступник керівника Запорізької облпрокуратури Андрій Коваль. Він задекларував 251 160 грн пенсії за 2023 рік. Відомо, що працює в органах прокуратури він з 2001 року, а вперше пенсійні виплати вказав у декларації за 2020 рік.

Зважаючи на досвід роботи, ймовірно, вони отримують пенсію за вислугою років, що передбачено законом.

Детальніше читайте ТУТ.

Інше в категорії