Новини Вінниця

У Вінниці підполковника ПС ЗСУ підозрюють в тому, що він «злив» відео росіянам

У Вінниці підполковника ПС ЗСУ підозрюють в тому, що він «злив» відео росіянам

Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу міського суду, якою керівника польотами однієї з військових частин Вінниччини відсторонено від посади до 25 вересня цього року. Це – захід забезпечення кримінального провадження, адже чоловіка підозрюють у несанкціонованому поширенні інформації.

Про це повідомила пресслужба Вінницького апеляційного суду

За версією слідства, під час виконання своїх службових обов’язків, перебуваючи в салоні літака Ан-74, на свій телефон підполковник Роман М. зняв момент вильоту літака з аеродрому військової частини, а пізніше – і посадки. Згодом відеозаписи, імовірно, надіслав на  зареєстровані в росії телефонні номери.

Під час апеляційного розгляду підозрюваний пояснив: надіслав відео своїм товаришам-росіянам, із котрими навчався у школі в Камчатській області.  В такий спосіб хотів показати міць української авіації.

Однак правоохоронці вбачають у діях п’ятдесятитрьохлітнього льотчика кримінальний складник.

«Його підозрюють у скоєнні злочину – поширенні інформації про переміщення, рух та розташування інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості. Мова – про територію військової частини Національної гвардії України на Вінниччині та розміщених на ній літаків», – проінформували у суді.

За таке діяння як покарання передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Інше в категорії