Новини Вінниця

Липень у саду: Що робити, щоб яблука не гнили на дереві

Липень у саду: Що робити, щоб яблука не гнили на дереві

Вирощувати яблуні у себе на ділянці завдання не просте, але воно того варте. Іноді трапляється так, що коли настає час збирання врожаю, плоди є гнилими. Така проблема може виникнути через плодову гниль або молініоз. Хвороба може повільно розвиватися протягом усього сезону, а коли з’являтимуться плоди — вилізти назовні та зіпсувати врожай.

Видання «Новини Вінниці» продовжує розповідати про необхідні сезонні роботи в саду, на городі та квітнику.

Плодова гнилизна може призвести до втрати великої кількості врожаю. Багато хто просто не звертає увагу на появу гнилі на плодах, думаючи, що це все природні процеси. Але така тактика може призвести до поганих наслідків у майбутньому. Наступного року хвороба може вразити майже вісімдесят відсотків, якщо ви не вживете відповідних заходів.

Липень у саду: Що робити, щоб яблука не гнили на дереві

Потрібно розібратися, чому виникла ця хвороба. Викликає моніліоз — сумчастий грибок, суперечки якого швидко розлітаються всюди. На плодах спочатку з’являються невеликі крапки, потім вони темніють і збільшуються. На кінцевій стадії повністю згниває і покривається бурим нальотом, з білими колами. Ось так виглядає захворювання – плодова гнилизна.

Хвороба може прогресувати весь час, починаючи з літа. Активність грибка починається ще з весни, але на тому етапі хворобу дуже важко виявити. Саме це ускладнює діагностувати хворобу і розпочати лікування. Щоб такого не сталося, необхідно регулярно оглядати садок на наявність хвороби.

Так само важливу роль у боротьбі з плодовою гниллю відіграють профілактичні заходи. За 30 днів до збирання врожаю необхідно провести обробку біологічними засобами. Це зменшить ризик прояву захворювання на ваших деревах.

Таке захворювання це дуже серйозне випробування для садівника. Але правильний підхід до хвороби допоможе її швидко усунути. Намагайтеся регулярно оглядати свій сад, позбавляйтеся гнилих плодів, своєчасно проводьте обробку від хвороби. Ці дії допоможуть вам отримати гарний урожай смачних та цілих яблук.

Липень у саду: Що робити, щоб яблука не гнили на дереві

Інше в категорії