Новини Вінниця

Липень на городі: Що треба зробити, щоб перець швидше достигав

Липень на городі: Що треба зробити, щоб перець швидше достигав

Іноді трапляється так, що вам необхідно, щоб плоди швидше дозріли, тому що перці це теплолюбні рослини, і холод може погубити плоди. Рослина дуже любить сонце, вона відіграє важливу роль у дозріванні плодів.

Видання «Новини Вінниці» продовжує інформувати читачів про актуальні сезонні роботи на городі, в саду та квітнику.

Щоб плоди швидше дозрівали, необхідно створити такі умови, щоби сонячні промені максимально потрапляли на плоди. Висаджуючи розсаду, вибирайте для неї сонячні ділянки, де немає протягів.

Якщо погода холодна, перці варто накривати.

Якщо погода дуже спекотна, то перці варто застосувати та забезпечити хороше провітрювання.

Якщо ваші перці ростуть на відкритій ділянці, прискорити їх дозрівання можна за допомогою створення парникового ефекту. Накрийте кущі прозорою плівкою чи агроволокном. Така конструкція має провітрюватися. Таку процедуру проводять наприкінці літа, коли ставати прохолодно.

Липень на городі: Що треба зробити, щоб перець швидше достигав

Подбайте про полив. Якщо води перцям буде недостатньо, плоди почнуть повільно рости, а якщо навпаки, то коренева система почне гнити.
Полив має бути помірним та регулярним. Земля має бути постійно вологою. Поливаючи перці, вода не повинна потрапляти на плоди та листя, інакше можуть розвинутися грибкові хвороби.

Липень на городі: Що треба зробити, щоб перець швидше достигав

Щодо добрив, то вони відіграють важливу роль у дозріванні плодів. Коли плоди формуються та дозрівають, їм необхідні калій та фосфор. Можна підгодовувати перці настоєм бананової шкірки чи золою. А можна внести мінеральні підживлення. Не підгодовуйте перці азотом, він призведе до нарощування зеленої маси та не дасть рости плодам.

Також не варто забувати про прищипування та формування кущів. Ви зможете спрямувати корисні речовини на розвиток зав’язей, якщо прищепіть верхівки пагонів і видаліть зайві гілки. Маніпуляцію варто проводити наприкінці сезону, щоб плоди швидше дозрівали до холодів.

Наприкінці літа варто видалити нові гілки і дрібні зав’язі. Тоді всі сили підуть на дозрівання майже готових плодів. Така процедура необхідна у регіонах, де короткий період вегетації.

Не варто забувати вчасно збирати технічно стиглі плоди. Це плоди, які досягли потрібного розміру, але змінили свій колір. Така процедура дає стимул до формування та наливання нових зав’язей. Ефект помітно на сортах, які довго дозрівають. Недозрілі плоди знімають з кущів, і чекають, поки вони набудуть стиглого кольору в домашніх умовах.

Липень на городі: Що треба зробити, щоб перець швидше достигав

Інше в категорії