Новини Вінниця

Чоловік на Вінниччині вирощував коноплі в промислових обсягах

Чоловік на Вінниччині вирощував коноплі в промислових обсягах

Під час проведення превентивних заходів у сфері протидії незаконному обігу наркотиків, поліцейські громади відпрацьовували інформацію щодо зберігання наркотиків жителем Іллінецької громади. Інформація підтвердилась і правоохоронці, крім сухих рослин конопель, виявили теплицю де зловмисник їх вирощував.

Про це повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

У підсобному приміщенні 28-річний чоловік облаштував теплицю з вирощування конопель. Він створив всі необхідні умови для росту заборонених рослин, зокрема: освітлення, полив, вентиляцію та підживлення.

Вилучені нарковмісні рослини направлені на експертизу. Також вилучили обладнання, яке зловмисник використовував для вирощування заборонених рослин.

«Слідчим відділом поліції відкриті провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України (незаконний посів та вирощування конопель). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі терміном до 5 років», – йдеться у повідомленні.

 

Інше в категорії