Новини Тернопіль

МОН планує надавати державні гранти на навчання в УКУ

МОН планує надавати державні гранти на навчання в УКУ

Український католицький університет готується приєднатися до програми додаткової фінансової підтримки для вступників від Міністерства освіти та науки України – державних грантів на навчання.

Про це повідомляє пресслужба Українського католицького університету.

Як відомо, 18 липня Уряд України затвердив рішення про надання державних грантів на навчання для вступників на бакалаврські програми у 2024 році. “Державний грант — це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за контрактом отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання”, – йдеться у повідомленні від Міністерства освіти і науки України. 

Така форма фінансування дозволяє отримати фінансову підтримку від держави не лише студентам бюджетної форми навчання, а й вступникам на контракт (денної форми навчання). Державний грант надаватиметься за результатами вступної кампанії, а також до уваги будуть брати спеціальності, на які абітурієнти будуть зараховані, та їхні результати НМТ. Як повідомляють у МОН, сума гранту визначається індивідуально для кожного — за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнта спеціальності: 

Для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати грант у розмірі 15 тис. грн.

Грант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на грант у розмірі 25 тис. грн.

Інше в категорії