Новини Тернопіль

“Дружина довела до такого стану”: чоловік, який “замінував” адмінбудівлю поліції отримав вирок

"Дружина довела до такого стану": чоловік, який "замінував" адмінбудівлю поліції отримав вирок

Житель Тернопільщини, який “замінував” адмінбудівлю поліції у Тернополі проведе 4 роки за ґратами. Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

За даними поліції, зловмисник вже неодноразово порушував закон таким чином: кілька років тому був засуджений до умовного терміну покарання за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху. Тепер суд відправив “мінера” за грати.

“У листопаді 2023 року на лінію 102 зателефонував невідомий чоловік і заявив, що заміновано приміщення Головного управління Нацполіції в Тернопільській області”, – йдеться в повідомленні.

Було проведено евакуацію особового складу, обстежено адмінбудівлю, проте вибухівки знайдено не було. До слова, виїзд на повідомлення про замінування вартує спецслужбам приблизно 50-60 тисяч гривень.

Оперативники швидко знайшли того, хто придумав історію про загрозу вибуху. Зловмисником виявився мешканець Чортківського району.

За фактом скоєння злочину було розпочато кримінальне провадження відповідно до частини 2 статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, замінування критично важливого об’єкта інфраструктури, що забезпечує діяльність органів державної влади.

На суді підозрюваний перекладав усю провину за скоєне на “слабку нервову систему” і дружину, котра довела його до такого стану.

Суд, розглянувши докази та вивчивши обставини скоєння злочину, серед обтяжуючих – стан алкогольного сп’яніння підозрюваного на час вчинення злочину, виніс вирок – чотири роки позбавлення волі. Також із засудженого стягнули на користь держави понад шість тисяч гривень за проведення судової експертизи.

Інше в категорії