Новини Сімферопіль

Засудженому РФ громадянському журналісту з Криму Салієву посилили умови утримання – правозахисники

Засудженому РФ громадянському журналісту з Криму Салієву посилили умови утримання – правозахисники

Сейран Салієв   Засудженому РФ громадянському журналісту з Криму Салієву посилили умови утримання – правозахисники

Фігуранта другої Бахчисарайської групи у справі Хізб ут-Тахрір, кримського татарина Сейрана Салієва відправили в суворіші умови відбування покарання, повідомляє правозахисний центр ZMINA.

З початку року чоловіка кілька разів відправляли до штрафного ізолятора (ШІЗО). Щоразу він відбував там по 15 діб за порушення форми одягу.

Правозахисники зазначають, що якщо людину кілька разів відправляють до ШІЗО, то в колонії її вже вважають «злісним порушником».

Правозахисниця, дружина політв’язня Муміне Салієва розповіла, що тепер для дозволу телефонувати сім’ї її чоловік має писати нові заяви та чекати на їх схвалення адміністрацією колонії.

Також тепер йому дозволено два довгострокові побачення на рік замість трьох.

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір’яєв та Ернес Аметов.

ФСБ Росії інкримінувала їм участь у забороненій у Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону у вересні 2020 року виніс вирок у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір».

До арешту Салієв працював екскурсоводом. За освітою він філолог турецької та кримськотатарської мови. Салієв також був громадянським журналістом «Кримської солідарності» й висвітлював репресії Росії проти кримських татар.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

Інше в категорії