Новини Сімферопіль

«Успіх поки такий, який є»: Зеленський – про труднощі у звільненні кримських татар, яких утримує РФ

«Успіх поки такий, який є»: Зеленський – про труднощі у звільненні кримських татар, яких утримує РФ

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у межах форуму «Україна 2024. Незалежність». Київ, 27 серпня 2024 року   «Успіх поки такий, який є»: Зеленський – про труднощі у звільненні кримських татар, яких утримує РФ

Президент України Володимир Зеленський розповів про труднощі в процесі звільнення кримських татар, яких незаконно утримує Росія.

«Вони [переговори – КР] загалом складно йдуть до звільнення наших політичних ув’язнених, зокрема, безумовно, кримських татар. Ідуть обміни щодо військовополонених, тому що військовополонених ми можемо обміняти на військовополонених. З кримськими татарами, ви розумієте, що вони їх незаконно утримують», – зазначив український президент, виступаючи на саміті «Кримська платформа», повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

За його словами, необхідно домагатися тиску на Росію всіх партнерів України, щоби вдалося провести обмін у форматі «всіх на всіх».

«По-іншому це поки що складно зробити. Ми працюємо через партнерів. Ви знаєте, що ми працюємо і через Емірати, і через Катар, і через Туреччину. Працюємо з Азербайджаном. З усіма країнами, що мають великі представництва та великий вплив, мусульманський, зокрема. Але поки що успіх такий, який він є», – зазначив Володимир Зеленський.

У березні Володимир Зеленський передав президенту Туреччини Реджепу Ердогану список кримських татар, яких утримує Росія, заявивши, що Україна сподівається на посередництво Туреччини у звільненні українських політв’язнів і полонених.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії