Новини Сімферопіль

Український суд заочно засудив до 12 років екссуддю із Криму

  Український суд заочно засудив до 12 років екссуддю із Криму

Святошинський районний суд Києва заочно засудив колишню суддю Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим до 12 років за державну зраду.

Вирок було ухвалено 28 серпня. Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, йдеться про Вікторію Докучаєву.

За матеріалами справи, Вікторія Докучаєва навесні 2014 року пішла на співпрацю з російськими окупантами та продовжила працювати на посаді «громадян, які заміщають посади суддів судів, що діють на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя». А в грудні 2014 року указом президента РФ її було призначено суддею до створеного Росією Сімферопольського районного суду Республіки Крим.

Слідство дійшло висновку, що Вікторія Докучаєва допомогла РФ та її представникам у переході судів АР Крим на відправлення правосуддя на підставі законодавства Російської Федерації, сприяла окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку громадян України та допомогла у впровадженні практики переслідування осіб, які перебувають під захистом.

ЦЖР повідомляє, що Вікторію Докучаєву було призначено на посаду судді Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим строком на 5 років 13 липня 2010 року. 17 листопада 2015 року Вища рада юстиції звернулась до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявою щодо перевірки в діях судді Докучаєвої дисциплінарного правопорушення та порушення присяги. За півтора роки, 11 травня 2017 року, Вища рада правосуддя звільнила Вікторію Докучаєву з посади судді за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Раніше Дніпровський районний суд Києва заочно засудив колишнього суддю Ленінського районного суду Автономної Республіки Крим до 12 років ув’язнення за державну зраду.

Раніше представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії