Новини Сімферопіль

У Севастополі за два дні поховали двох військових РФ, які загинули на війні проти України

У Севастополі за два дні поховали двох військових РФ, які загинули на війні проти України

Могили російських військових на цвинтарі «Кальфа» в Севастополі, архівне фото   У Севастополі за два дні поховали двох військових РФ, які загинули на війні проти України

У Севастополі за два дні поховали двох російських військових, які загинули на війні проти України в Курській та Херсонській областях. Про це йдеться у телеграм-каналі підконтрольного РФ очільника міста Михайла Развожаєва.

Так, 29 серпня у Севастополі поховали уродженця сепартистського регіону Молдови Придністров’я В’ячеслава Паранюка, який переїхав до анексованого РФ міста у 2019 році. Згідно з повідомленням, він підписав контракт із 810-ю бригадою морської піхоти Чорноморського флоту РФ і загинув під час наступу ЗСУ в Курсій області РФ.

Ще одного військового РФ поховали у Севастополі 30 серпня. Як пише Развожаєв, загиблий Марк Яндович був уродженцем Оренбурзької області РФ і служив у Севастополі начальником зенітного ракетного розрахунку. Згідно з повідомленням Развожаєва, Яндович загинув на Херсонському напрямку.

Про дати та обставини загибелі військових РФ Развожаєв не уточнив.

Раніше Представництво президента України в АРК повідомляло, що в Криму з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну поховали щонайменше 904 військовослужбовці РФ, які загинули під час бойових дій проти України.

Росія не розкриває свої втрати у війні з Україною. Раніше журналісти Російської служби «Бі-бі-сі» та видання «Медиазона» встановили особи 61 009 російських військових, які загинули з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у тому числі 7 663 мобілізованих, 9 532 добровольців та 12 238 ув’язнених. Генеральний штаб Збройних сил України стверджує, що станом на 26 серпня Росія втратила в Україні понад 608 тисяч своїх військових.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що у складі армії РФ загинули 40 кримських татар, з них 22 – ув’язнені.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії