Новини Сімферопіль

У серпні вдалося підтвердити смерть 40 військових РФ із Криму

  У серпні вдалося підтвердити смерть 40 військових РФ із Криму

Кількість підтверджених осіб кримчан, які були вбиті в лавах російської армії на війні проти України, досягла 842 осіб. При цьому про смерть 40 з них стало відомо в серпні 2024 року, з’ясували журналісти Крим.Реалії.

Лідерами за кількістю «похоронок» стали Керч і Севастополь. Серед усіх серпневих некрологів сім стосуються 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ. Майже всі її військовослужбовці були вбиті на території Курської області Росії, де з серпня триває наступальна операція ЗСУ.

За даними Крим.Реалії, серед загиблих у серпні 2024 року вважаються:

Владислав Комашко (село Уварове). До участі у війні вів фермерське господарство.
Артур Гребенко (Севастополь), підписав контракт в ув’язненні. Родом із Чорногорська, республіка Хакасія, Росія. З 2021 року мешкав у Севастополі. Був неодноразово судимий, зокрема, за пограбування та викрадення автомобіля.
Артем Тимошенко (Керч). Як мінімум двічі судили, зокрема 2020 року – за пограбування власної матері. Не працював, лікувався у психоневрологічному диспансері від алкоголізму.
Володимир Лоторев (селище Куйбишеве, Бахчисарайський район). Загинув у Севастополі на початку серпня. Крім служби в армії РФ вів блог «Розвиток Людини нової епохи».
Кирило Адрузов (селище Роздольне). Раніше був засуджений до 6 років за замах на збут наркотиків.

У матеріалі вказані лише дані, яким вдалося знайти підтвердження у різних джерелах. Також у списку не враховуються військові дислокованих у Криму підрозділів, які не мешкали на півострові до участі у військових діях.

Представництво президента України в АРК повідомляє про поховання у Криму як мінімум 904 солдатів армії РФ з початку повномасштабного вторгнення. При цьому представництво враховує загалом підрахунок як кримчан, так і військових, дислокованих у Криму, які могли не жити на півострові.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії