Новини Сімферопіль

У Росії суд заочно засудив ексдепутата Держдуми Пономарьова до 10 років у справі про військові «фейки»

У Росії суд заочно засудив ексдепутата Держдуми Пономарьова до 10 років у справі про військові «фейки»

Ілля Пономарьов   У Росії суд заочно засудив ексдепутата Держдуми Пономарьова до 10 років у справі про військові «фейки»

Другий Західний окружний військовий суд у Москві 11 вересня засудив до 10 років позбавлення волі колишнього депутата Державної думи РФ Іллю Пономарьова. Вирок оголошений заочно, політик отримав українське громадянство та живе в Києві.

За повідомленням московської прокуратури, причиною порушення справи стало те, що в березні 2022 року Пономарьов за кордоном «публічно повідомив свідомо неправдиву інформацію, яка містить дані про використання Збройних сил Російської Федерації, а також виправдовував терористичну діяльність».

Пономарьова визнано винним у поширенні недостовірної інформації про російську армію та виправдання тероризму. Пономарьов є організатором політичного «З’їзду народних депутатів». Він був власником і ведучим Youtube-каналу «Утро февраля», що висвітлює війну в Україні, і просував у публічному просторі Легіон «Свобода Росії», який воює у складі ЗСУ і оголошений терористичною організацією у РФ.

У серпні 2022 року суд у Москві заочно заарештував Іллю Пономарьова у справі про так звані «фейки» про російську армію. Восени того ж року МВС РФ оголосило його у розшук.

Ілля Пономарьов – колишній депутат Держдуми, член фракції «Справедлива Росія». 20 березня 2014 року він єдиний проголосував проти російської анексії Криму, того ж року залишив Росію. Політик закликає до повалення влади в Росії шляхом військової окупації. У Росії Пономарьов внесений до списку терористів та екстремістів.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії