Новини Сімферопіль

У Криму судитимуть жительку Брянської області за «підготовку теракту»

  У Криму судитимуть жительку Брянської області за «підготовку теракту»

Російська прокуратура Криму передала до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону (Росія) справу проти жительки Брянської області РФ. Її звинувачують у підготовці теракту, повідомляє пресслужба російської прокуратури.

За версією російського слідства, жінка, «співпрацюючи з представником Служби безпеки України», у листопаді 2023 року приїхала на територію Криму, де «пройшла відеоінструктаж із виготовлення вибухових пристроїв». Надалі вона нібито виготовила дві саморобні ручні гранати, які хотіла використати для підпалу автомобіля із символом «Z».

Згодом її затримали співробітники створеного РФ Управління ФСБ Росії в Криму.

Напередодні повідомлялося, що створений Росією Севастопольський міський суд засудив 38-річну жительку Севастополя до п’яти років нібито за збір та передачу «представнику України» даних про переміщення бойових кораблів та авіації ЗС РФ і вандалізм, повідомляє російська прокуратура Севастополя.

У Криму та Севастополі з 2014 року не менше ніж 20 громадян України засуджено за звинуваченнями у «шпигунстві» та «диверсіях». 2015 року за звинуваченням в організації терактів суд РФ засудив до 20 років режисера Олега Сенцова. Також «диверсію» російські силовики інкримінують представникам ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір». Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на півострові масово переслідують усіх незгодних із війною.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії