Новини Сімферопіль

У Криму сильний неврожай через посуху

У Криму сильний неврожай через посуху

Высохшее поле эфиромасличной культуры под Белогорском, июнь 2024 года   У Криму сильний неврожай через посуху

В анексованому Росією Криму продовжує страждати сільське господарство через посуху. Постраждали не лише поля зернових, а й олійних культур, наприклад, соняшнику та льону, ще гірша ситуація з урожаєм кукурудзи та гороху, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

За інформацією тво міністра сільського господарства в російському уряді Криму Алімі Заредіновій, кримським аграріям цього року не вистачить власного врожаю, щоб забезпечити кормову базу для кримської галузі тваринництва.

«На жаль, урожайність гороху та кукурудзи цього року зовсім низька – утричі нижча, ніж торік. Причина насамперед у відсутності вологи. Кукурудзу у нас обробляють господарства, які мають тваринницький комплекс – переважно вона йде на корм худобі, зараз доведеться її докуповувати», – повідомила Заредінова в ефірі «Радіо Крим».

Цього року збирання льону розпочалося на два тижні раніше через спекотну погоду та посуху. Урожайність лише 10 центнерів з гектара.

«Не краща ситуація із соняшником. Спостерігається слабкий розвиток соняшнику, зумовлений посушливими умовами. Культура соняшника у Криму вирощується на суходілових ділянках. Очікується, що формування вартості врожаю насіння соняшнику цього року буде після початку збирання (у вересні). Звичайно ж, слабка врожайність вплине на підвищення вартості насіння соняшнику та соняшникової олії», – прокоментував ситуацію Крим. Реалії кримський агроном, ім’я якого редакція не називає з міркувань безпеки.

За зерновими культурами російська влада повідомила про непоганий урожай у півтора мільйона тонн, але кримські активісти вважають, що таку «високу врожайність» у неврожайний рік «досягнуто» за рахунок перевезення в кримські зерносховища зерна, зібраного на окупованій території Херсонської області.

Посуха в Криму настільки сильна, що постраждали навіть посухостійкі культури. Деякі сільськогосподарські поля повністю висохли.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії