Новини Сімферопіль

У Чорному морі вже сьомий день відсутні російські військові кораблі – ВМС України

У Чорному морі вже сьомий день відсутні російські військові кораблі – ВМС України

Дмитро Плетенчук   У Чорному морі вже сьомий день відсутні російські військові кораблі – ВМС України

У Чорному морі вже сьомий день не спостерігається російських військових кораблів, повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемерафону.

«Сьогодні (25 серпня – КР) фактично вже тиждень, як немає жодного корабля в акваторії Чорного моря. В акваторії Азовського моря цей термін ще більший», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, з чим він це пов’язує, Плетенчук висловив думку, що «це через побоювання росіянами втрат».

«Інше питання – чому вони припинили саме у такий спосіб вести охорону пункту базування, як і раніше, за рахунок підводного човна. Я думаю, що цю інформацію ми можемо дізнатися згодом. Може, це – технічне обслуговування, може – якесь внутрішнє рішення. Але факт залишається саме таким: усі бойові одиниці залишаються у пункті базування Новоросійськ», – зазначив речник.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі й носії «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії