Новини Сімферопіль

Верховна Рада України закликала парламенти інших держав визнати депортацію кримських татар актом геноциду

Верховна Рада України закликала парламенти інших держав визнати депортацію кримських татар актом геноциду

Руслан Стефанчук   Верховна Рада України закликала парламенти інших держав визнати депортацію кримських татар актом геноциду

Верховна Рада України закликала уряди та парламенти іноземних держав визнати депортацію кримських татар із Криму у 1944 році актом геноциду кримськотатарського народу. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Цей заклик пролунав напередодні Третього парламентського саміту «Міжнародної Кримської платформи», який заплановано на 24 жовтня у Ризі.

«Ще раз наголосив, що Крим – це Україна! Україна завжди демонструвала особливе ставлення до кримськотатарського народу, який має в нашій країні офіційний статус корінного народу. Підкреслив також, що основою встановлення миру є Формула Президента України Володимира Зеленського, яка передбачає повне виведення російських окупаційних військ із суверенних територій України, у тому числі з Криму», – заявив Стефанчук на зустрічі з делегацією представників кримськотатарської діаспори Туреччини та Румунії, яка проходила напередодні парламентського саміту "Кримської платформи".

Стефанчук також зазначив, що під час зустрічі він також наголосив, що «надзвичайно важливим для України питанням є звільнення політичних в’язнів – бранців кремля та військовополонених».

Інше в категорії