Новини Сімферопіль

Верховна Рада України ухвалила постанову про непохитність держполітики щодо деокупації Криму

Верховна Рада України ухвалила постанову про непохитність держполітики щодо деокупації Криму

Верховна Рада України. Ілюстративне фото   Верховна Рада України ухвалила постанову про непохитність держполітики щодо деокупації Криму

Верховна Рада України схвалила постанову про непохитність державної політики України щодо деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Постанову підтримав 301 народний депутат. У ньому, зокрема, визначено, що державна політика України щодо деокупації та реінтеграції АРК та міста Севастополя здійснюється з дотриманням принципів національного та міжнародного права. У документі вказано, що відновлення державного суверенітету України та її територіальної цілісності в межах міжнародно визнаного державного кордону неможливе без деокупації Криму та міста Севастополя.

Також наголошується, що результатом реалізації «формули миру» президента України Володимира Зеленського має стати припинення російської агресії, деокупація всіх окупованих територій України, звільнення РФ усіх осіб, що незаконно утримуються, відновлення міжнародного цивільного судноплавства в Азово-Чорноморському регіоні, запобігання виникненню та усуненню Україні та у всьому світі.

Постанова передбачає, що звільнення та повернення в Україну цивільних заручників та військовополонених, у тому числі захоплених на території Криму, залишається одним із найважливіших завдань для України.

Крім цього, РФ має забезпечити повне відшкодування збитків, завданих Україні та українському народу внаслідок збройної агресії, окупації територій України та розв’язання нічим не спровокованої повномасштабної війни.

В ухвалі резюмується, що реінтеграція Криму та Севастополя після деокупації, впровадження принципів перехідного правосуддя залишаються одним із пріоритетів державної політики України.

Напередодні правозахисники закликали ВР України ухвалити законопроект про утворення військових адміністрацій у Криму.

3 вересня стало відомо, що в Україні до першого читання підготували законопроект, який передбачає створення військових адміністрацій у Криму. Відповідний проект закону було розглянуто на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії