Новини Сімферопіль

В Українській кіноакадемії назвали фільми, з яких обиратимуть національного кандидата на «Оскар» 

В Українській кіноакадемії назвали фільми, з яких обиратимуть національного кандидата на «Оскар» 

Оскарівський комітет завершив приймати заявки на участь у відборі на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв   В Українській кіноакадемії назвали фільми, з яких обиратимуть національного кандидата на «Оскар» 

Оскарівський комітет завершив приймати заявки на участь у відборі на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв – про це заявила Українська кіноакадемія 29 серпня.

З них обиратимуть стрічку, яка претендуватиме на нагороду в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України.

Як повідомляє організація, в національному відборі беруть участь чотири фільми:

  • «Будинок «Слово». Нескінчений роман», режисер Тарас Томенко
  • «Ля Палісіада», Філіп Сотниченко
  • «Ми були рекрутами», Любомир Левицький
  • «Мирні люди», Оксана Карпович

«Український Оскарівський Комітет перевірить фільми на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання для визначення кандидата», – додають в організації.

Засідання, на якому обиратимуть переможця відбору, заплановане на 9 вересня.

Український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» здобув головну премію «Оскар» у 2024 році. Стрічка режисера Мстислава Чернова стала третім українським фільмом, номінованим на цю нагороду, і першим, який здобув золоту статуетку. У лютому фільм також виборов перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» премії BAFTA.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії