Новини Сімферопіль

В Україні відкликають підручник з мапою без Криму – видавець випустить новий наклад власним коштом

  В Україні відкликають підручник з мапою без Криму – видавець випустить новий наклад власним коштом

Українське видавництво «Літера ЛТД» вирішило відкликати та передрукувати підручники української мови для 7-го класу після того, як в одній із версій книги виявили зображення карти України без Криму.

«Видавництво «Літера ЛТД» визнає свою помилку у ситуації з картою України, відкликає підручники та видає виправлений тираж власним коштом», – йдеться у повідомленні.

Помилку пояснили технічною проблемою: при верстці зображення нібито було взято зі стокових ресурсів, де карта складалася з двох шарів, і контур Криму злився з тлом, що призвело до його відсутності на кінцевій версії зображення. Дизайнер не помітив цієї проблеми під час роботи.

Видавництво також ухвалило кадрові рішення: головного дизайнера звільнили, а всім причетним до випуску книги винесено догани зі штрафними санкціями.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії