Новини Сімферопіль

В Україні судитимуть трьох російських силовиків із Криму – СБУ

В Україні судитимуть трьох російських силовиків із Криму – СБУ

Усі вони до анексії півострова були співробітниками Міністерства внутрішніх справ України   В Україні судитимуть трьох російських силовиків із Криму – СБУ

В Україні судитимуть трьох російських силовиків із Криму, повідомляє пресслужба СБУ.

Усі вони до анексії півострова були співробітниками Міністерства внутрішніх справ України. Йдеться про першого заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУ МВС в АРК та заступника начальника слідчого управління УМВС України в Севастополі.

«За даними слідства, у 2014 році вони перейшли на бік російських загарбників, підтримали захоплення півострова та обійняли керівні посади в окупаційному МВС Росії», – йдеться у повідомленні.

Третій фігурант обіймав посади у підрозділах МВС України у Харківській та Полтавській областях. 2016 року він переїхав до Криму й очолив російський відділ поліції в Ялті.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні акти на 3 фігурантів за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

У повідомленні відомства не називають імена та прізвища обвинувачених, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа і побажав залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Олега Кириліна, Сергія Горбоноса та Василя Кириченка.

Раніше повідомлялося, що в Україні заочно засудили до 12 років позбавлення волі трьох суддів із Криму за статтею про державну зраду.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії