Новини Сімферопіль

Стратегія морської безпеки України: Неїжпапа озвучив деталі документа і наслідки його реалізації

Стратегія морської безпеки України: Неїжпапа озвучив деталі документа і наслідки його реалізації

Олексій Неїжпапа   Стратегія морської безпеки України: Неїжпапа озвучив деталі документа і наслідки його реалізації

Затверджена президентом України Стратегія морської безпеки в майбутньому дозволить перетворити країну на потужну морську та річкову державу, заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

«Стратегія морської безпеки – один з основних документів розвитку України як морської держави. Затвердження Президентом України Стратегії морської безпеки України – це черговий, проте дуже важливий крок на шляху розбудови нашої країни як морської держави, а не просто держави біля моря», – зазначив він.

За словами Неїжпапи, подібні стратегії реалізують багато провідних морських держав. Ці документи спрямовані на розвиток та підтримку морської частини економіки країн і включають заходи щодо забезпечення морської безпеки.

«Початковий варіант Стратегії морської безпеки завадило затвердити широкомасштабне вторгнення росії в Україну. Але досвід, набутий під час відсічі збройного вторгнення, дозволив внести в цей документ необхідні зміни, покликані забезпечити сталий розвиток України, як морської держави, навіть в умовах війни», – розповів військовий.

За словами віцеадмірала, у Стратегії проголошується, що поновлення контролю України над окупованими територіями, морським узбережжям, морськими просторами, а також гарантія безпеки морських шляхів – життєво важливе для існування, забезпечення військово-політичної та економічної стабільності й розвитку країни.

«Переконаний, що реалізація Стратегії морської безпеки України дозволить нам у майбутньому перетворити Україну на потужну морську і річкову державу, розбудувати її військово-морський потенціал, достатній для стримування потенційних агресорів з морських та річкових напрямків, відновити й успішно розвивати морський та річковий потенціал України», – заявив він.

Напередодні Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони України щодо нової Стратегії морської безпеки країни. За словами глави держави, цей документ враховує зміни та новації безпеки, які Україна забезпечила, зокрема, у Чорному морі в розвитку сил держави.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

Інше в категорії