Новини Сімферопіль

СБУ повідомила про підозру кримському підприємцю Пічугіну за збір коштів для російської армії – ЦЖР

СБУ повідомила про підозру кримському підприємцю Пічугіну за збір коштів для російської армії – ЦЖР

Табличка на будівлі СБУ, ілюстративне фото   СБУ повідомила про підозру кримському підприємцю Пічугіну за збір коштів для російської армії – ЦЖР

Кримському підприємцю з Красноперекопська Євгену Пічугіну СБУ повідомила про підозру за збір та передачу допомоги російським військовим, які воюють проти України.

Про це 27 жовтня повідомив Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднену СБУ підозру.

«Слідчі СБУ встановили, що Пічугін Євген Андрійович, 18 травня 1989 р. н., уродженець і мешканець міста Яни Капу АР Крим, восени 2022 року, використовуючи матеріальну та інформаційну базу організації «Команда возможностей» організував збір, підготовку і передачу матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресорки», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що Пічугін продовжує організовувати збір коштів на придбання квадрокоптерів, тепловізійних монокулярів, спальників, термобілизни, оптичних далекомірів та інших речей. 12 листопада 2022 року в селищі Перевальне АР Крим він добровільно передав військовослужбовцям 126-ї окремої Гвардійської бригади берегової оборони РФ медикаменти і теплий одяг.

СБУ повідомила його про підозру за частиною 1 статті 111-2 КК України (пособництво ворогові). У разі, якщо його провину буде доведено в суді, йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Публічних коментарів Пічугіна по цій справі поки немає.

Раніше представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії