П’ятниця, 27 Вересня, 2024

Війна

Новини Сімферопіль

Російський «Шахед» вкотре пролетів на критично низькій висоті біля АЕС в Україні – «Енергоатом»

Російський «Шахед» вкотре пролетів на критично низькій висоті біля АЕС в Україні – «Енергоатом»

Рівненська атомна електростанція, архівне фото   Російський «Шахед» вкотре пролетів на критично низькій висоті біля АЕС в Україні – «Енергоатом»

В «Енергоатомі» повідомили, що вночі 25 вересня зафіксували черговий проліт ударного безпілотника «Шахед», запущеного Росією, на критично низькій висоті неподалік від промислового майданчика Рівненської АЕС.

«Вчергове російські війська несуть загрозу ядерній безпеці українських АЕС. Про кожен такий факт «Енергоатом» інформує відповідні установи, адже ніхто не має права порушувати принципи ядерної і радіаційної безпеки», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому 26 вересня.

Раніше цього місяця в «Енергоатомі» зазначили, що протягом попередніх кількох тижнів більше ніж сотня російських повітряних цілей пролітали поруч із атомними електростанціями.

«Енергоатом» назвав ці дії Росії безпрецедентною загрозою «не лише для України, а й для всього континенту».

В Україні діють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) і Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

Територія Запорізької АЕС періодично зазнає обстрілів, в яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії

Завантажити ще Завантаження...No more posts.