Новини Сімферопіль

Росія та Білорусь готують спільні військові навчання «Захід-2025»

Росія та Білорусь готують спільні військові навчання «Захід-2025»

Володимир Путін (л) та Олександр Лукашенко. Ілюстративний колаж   Росія та Білорусь готують спільні військові навчання «Захід-2025»

Генеральний штаб Збройних сил Білорусі та Росії розпочав підготовку до навчань «Захід-2025», повідомив білоруський міністр оборони Віктор Хренін 23 жовтня у Мінську на спільній колегії оборонних відомств двох країн.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, на засіданні схвалили ідею цих навчань, а також план співпраці, який передбачає понад 160 громадських заходів.

У 2022 році після проведення в Білорусі навчань «Захід» Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну – в тому числі з білоруської території.

Російський міністр Сергій Бєлоусов зазначив, що співпраця з Білоруссю «особливо важлива за умов відкритого тиску з боку колективного Заходу».

За його словами, Білорусь і Росія продовжують формувати єдиний оборонний простір.

22 жовтня посол Росії Борис Гризлов повідомив, що Росія і Білорусь готуються підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки та оновлену концепцію безпеки союзної держави.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії