Новини Сімферопіль

Площа пожежі під Феодосією за добу зросла удвічі – МНС РФ

Площа пожежі під Феодосією за добу зросла удвічі – МНС РФ

Хребет Тепе-Оба, Феодосія, архівне фото   Площа пожежі під Феодосією за добу зросла удвічі – МНС РФ

Площа пожежі під Феодосією збільшилася до 150 гектарів, повідомили у російському управлінні МНС РФ у Криму.

«Поширення вогню на село Южне не допущено. У ліквідації пожежі задіяно 470 фахівців та понад 100 одиниць техніки. Гасіння ускладнює поривчастий вітер», – йдеться у повідомленні відомства.

Удень відомство повідомляло, що в районі Тепе-Оба на окремих ділянках спостерігається перехід на верхову пожежу. Гелікоптери Мі-8 МНС Росії вже скинули 210 тонн води, проте пожежа продовжила поширюватися.

Вранці 26 серпня в МНС РФ повідомляли, що площа пожежі в районі гірсько-лісової місцевості Тепе-Оба між Феодосією та селищем Орджонікідзе в анексованому РФ Криму становила 75 гектарів.

Напередодні стало відомо, що в районі гори Тепе-Оба між Феодосією та селищем Орджонікідзе горить суха рослинність. Площа пожежі складала 15 гектарів.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) повідомив, що через поширення пожежі ухвалено рішення про евакуацію близько 100 осіб з-під Орджонікідзе.

У Криму та Севастополі з 25 до 28 серпня продовжено штормове попередження через надзвичайну пожежну небезпеку.

У Криму цього літа через аномальну спеку відбуваються численні пожежі, внаслідок яких загинула рослинність на сотнях гектарів. Так, ліс, що згорів у Карадазькому заповіднику, відновлюватиметься протягом століття і лише за умови правильного вибору посадкового матеріалу.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії