Новини Сімферопіль

Куба бажає стати «країною-партнером» БРІКС

Куба бажає стати «країною-партнером» БРІКС

Лідери Куби Мігель Діас-Канель та Росії Володимир Путін, архівне фото   Куба бажає стати «країною-партнером» БРІКС

Куба звернулася з офіційним проханням про приєднання як країни-партнера до БРІКС – групи, яка спершу об’єднувала Бразилію, Росію, Індію, Китай та Південну Африку. Про такий намір Гавани заявив генеральний директор із питань двосторонніх відносин МЗС Куби Карлос Перейра.

Запит був надісланий у листі до президента Росії Володимира Путіна як лідера країни, яка головує в БРІКС у 2024 році, написав Перейра в соціальній мережі Х.

Володимир Путін раніше надіслав запрошення лідеру Куби Мігелю Діас-Канелю на участь у зустрічі глав держав БРІКС. Росія очікує, що кубинська делегація візьме участь у саміті цієї організації в Казані.

2024 року офіційні заявки на вступ до БРІКС направили Малайзія та Азербайджан. Кілька місяців тому офіційну заявку на вступ до БРІКС подала Туреччина, повідомляв Bloomberg із посиланням на джерела.

Об’єднання БРІКС було утворено у 2006 році. У 2024 році до групи увійшли Іран, Об’єднані Арабські Емірати, Ефіопія та Єгипет. Вступити до БРІКС планувала і Саудівська Аравія, але королівство поки що не наважилося на цей крок.

Розширення БРІКС очікується на саміті у Казані 22-24 жовтня.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії