Новини Сімферопіль

Голова МЗС Німеччини каже, що розміщення ракет США допоможе «стримати» Путіна

Голова МЗС Німеччини каже, що розміщення ракет США допоможе «стримати» Путіна

За словами Анналени Бербок, ФРН необхідно побудувати «надійне стримування» російської агресії   Голова МЗС Німеччини каже, що розміщення ракет США допоможе «стримати» Путіна

Заплановане розміщення в Німеччині американських далекобійних ракет необхідне як «засіб стримування» російського президента Володимира Путіна, заявила міністерка закордонних справ Анналена Бербок у статті для видання Bild am Sonntag.

Голова МЗС наголосила, що захистити Німеччину може те, що Берлін зараз «інвестує у власну безпеку й міць» – у рамках ЄС і НАТО, а також на національному рівні. Ці заходи включають рішення про розміщення американської далекобійної зброї в Німеччині, додала міністерка.

За її словами, ФРН необхідно побудувати «надійне стримування» російської агресії. Такі кроки повинні також захистити Польщу, країни Балтії і Фінляндію, «які безпосередньо межують із Росією і в останні місяці зазнали вибухового ефекту гібридних заходів на кордоні», зазначила Анналена Бербок.

На саміті НАТО в липні у Вашингтоні США й Німеччина оголосили про майбутнє відправлення на територію ФРН американських далекобійних ракет. З 2026 року США планують розмістити у ФРН зенітні ракети SM-6, крилаті ракети «Томагавк» й експериментальні гіперзвукові системи зброї, які, як повідомляв Білий дім, «мають більшу дальність ураження, ніж наявні зараз в Європі».

Рішення про розміщення американської зброї викликало застереження деяких членів Бундестагу. Низка політиків закликали передати питання на обговорення парламенту. Серед іншого такі заклики звучать від законодавців із Соціал-демократичної партії Німеччини, що входить до владної коаліції.

Російський президент Володимир Путін, виступаючи на військово-морському параді на честь Дня ВМФ у Санкт-Петербурзі 28 липня, заявив, що Москва розгорне ракети середньої і меншої дальності, якщо в Німеччині будуть розміщені американські ракетні комплекси, здатні вражати територію Росії.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії